Erfgoedinstellingen op de bres voor Behoud Huijbert van Eijkenstraat

De Woningstichting Naarden is voornemens de bebouwing in de Huibert van Eijkenstraat gelegen tussen de Geurt Schipperstraat en de Evert de Bruijnstraat te Naarden te slopen om plaats te maken voor nieuwbouw.

De erfgoedvereniging Heemschut en Het Cuypers Genootschap, 2 gerenomeerde erfgoedinstellingen verzoeken B&W het behoud van de bebouwing aan de Huibert van Eijkenstaat te Naarden.

Ook het Genootschap Historie Naerden, subgroep van de Vereniging Vestingstad, uit haar zorgen over deze voorgenomen plannen vanwege de cultuur-historische waarde van dit stukje Naarden, immers dit stukje stad getuigt van de eerste ‘stadsuitbreiding’ in de voormalige schootsvelden van Naarden Vesting en is daarmee de oudste kern en nog enige oorspronkelijke opzet van Tuindorp Keverdijk. Voor de bouw was destijds een gedeeltelijke ontheffing nodig van bouwen in de ‘verboden kringen’.

Bovendien is hier de stedenbouwkundig en sociale opzet van het oorspronkelijk woningbouwcomplex  uit 1921 nog zeer goed afleesbaar.

In de Welstandsnota van Gooise Meren wordt dit deel van Tuindorp Keverdijk aangemerkt als bijzonder welstandsgebied met stedenbouwkundige waarde.

Het Genootschap Historie Naerden zal de ontwikkelingen kritisch blijven volgen en hopen ook uw aandacht te hebben gevestigd op dit unieke stukje Naarden.

voor meer info verwijzen wij naar:  https://www.behoudhuibert.nl/

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.