Herdenking 1572

Tentoonstelling 1572

Periode: Ieder weekend tussen 11.00 en 17.00 uur van 11 september tot 1 december 2022

Locatie: Stadhuis Naarden – Huis van de Stad

Toegang: Vrij toegankelijk

De tentoonstelling belicht zowel de Opstand tegen Philips II als de strijd tussen protestanten en katholieken. Speciale aandacht gaat uit naar de rol van Willem van Oranje en naar de gebeurtenissen in Naarden. Ook legt de tentoonstelling een verbinding tussen het verleden en het heden. Dat gebeurt aan de hand van de waarden vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid.

Stadswandeling in het spoor van de 80 jarige oorlog

Wil je meer weten over de 80 jarige oorlog?  Ondek dan de sporen tijdens een stadswandeling met gids. Op verzoek van de Vereniging Vestingstad heeft ervaren stadsgids Henk Dingenouts met kennis, kunde en input een prachtige wandeling ontwikkeld.

Aanmelden bij het bezoekerscentrum de Gele Loods.