Extra dimensie aan beleving vestingwallen Muiden

MUIDEN – Met een kanon uit de 19de eeuw en een app waarmee de cultuur, historie en natuur langs de route tot leven komt, is letterlijk een extra dimensie toegevoegd aan de Oostelijke vestingwallen in Muiden.

               

Tijdens de onthulling van het kanon bij gebouw G door wethouder Jorrit Eijbersen i.s.m.  Karel  Wiegert van HKSM en Wim Kloosterman van de werkgroep Kanonnen van de Vereniging Vestingstad Naarden

Het herstel aan de Oostelijke vestingwallen is op een aantal punten na klaar en kan weer gebruikt worden. Tot en met februari vinden nog restwerkzaamheden plaats zoals beplanting en oeverbeschoeiing. Eerder is al een kanon bij gebouw F geplaatst. Nu is er nog een toegevoegd vlakbij gebouw G in de buurt van het Muiderslot. Samen met de Regio Gooi en Vechtstreek gaf gemeente Gooise Meren opdracht om het kanon van de Historische Kring Stad Muiden te laten herstellen. De kanonnenwerkgroep Naarden voerde het herstel uit. Zij maakten een nieuw affuit en knapte het kanon uit de 19de eeuw helemaal op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.