Erelidmaatschap voor Peter Senf

Pionier van de ‘Werkgroep’ Vestingstad, actief vanaf de oprichting in 1978, en zelfs al daarvoor bij de toenmalige actiegroep ‘Werkgroep Stad’. 

Jarenlang was Peter actief als voorzitter en penningmeester van het bestuur. Altijd zorgde hij voor een gezonde balans, waar we nog steeds de vruchten van plukken. 

Naast zijn bestuurstaken was hij altijd alert, en vroeg hij aandacht voor, of was kritisch op ontwikkelingen omtrent bouwen en ruimtelijke ordening in de Vesting.  

Als Lokaal lid van de welstandcommissie werd elke bouwaanvraag uitvoerig door hem uitgeplozen; zo nodig werd de Werkgroep in stelling gebracht met een kritische brief naar de gemeente.

Naast zijn bestuurstaken was Peter ook aanjager van vele activiteiten, waarbij Theater binnen de Wallen speciaal genoemd moet worden; De toneel- en muziekuitvoeringen tussen de schuifdeuren van menig vestingpand bracht stadsgenoten in vervoering. 

En natuurlijk de Naardense Vaardagen. De schippers kijken met weemoed terug op de vermaarde schippersmaaltijden in de Vitusstraat. Zo was ook het jaarlijks Indische buffet van zijn vrouw Judith voor de stads-en torengidsen exemplarisch voor de gastvrijheid die de familie Senf altijd tentoonspreidde. Velen hebben hieraan de beste herinningen! 

 Peter heeft zich met tomeloze energie ingezet voor Naarden-Vesting en Vereniging Vestingstad in het bijzonder. 

Het bestuur van de Vereniging Vestingstad Naarden heeft hem daarom op 4 juli 2022 tot erelid van de Vereniging benoemd.

       

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.