Trio Escapada vrijdag 23 maart in De Mess

Na het succesvolle optreden bij ‘Theater binnen de wallen’ in oktober 2017 nu terug in de Vesting  in theater De Mess op vrijdag 23 maart.

Voor kaarten ga naar:

http://demess.nl/agenda/

Trio Escapade speelt Vuur!

Trio Escapade speelt Vuur!

Trio Escapada
Emma Breedveld – viool
Bence Huszar – cello
Sebastiaan van Delft – piano

Geworteld in de Argentijnse tango en de klassieke muziek beweegt dit pianotrio zich virtuoos langs de grenzen van de genres. Trio Escapada speelt tango, wereldmuziek en nieuwe muziek, improviseert en componeert. Met dit originele en persoonlijke repertoire en met een avontuurlijke performance onderscheidt Trio Escapada zich in het Nederlandse muziekleven. De musici zijn ware meesters op hun instrument en zetten met hun dynamische en gepassioneerde spel elke zaal in vuur en vlam. Ze speelden op podia en festivals in heel Nederland, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht en op Festival Wonderfeel , en traden op voor radio en televisie (o.a Podium Witteman)

Programma 1 – Vuur! (instrumentaal)

Muziek is de moedertaal van het hart. Overal ter wereld waar mensen feestvieren, hun bezieling beleven en hun angsten bezweren, waar goden worden aanbeden en duivels verdreven, daar is muziek. Van Ave Maria tot vuurdans – in dit programma neemt Trio Escapada je mee door het repertoire van bezieling en hartstocht.

Op het programma staan onder meer Astor Piazzolla’s beroemde werken over engelen en duivels; tango’s vol religieuze symboliek waarmee Piazzolla zocht naar de mythes die de Argentijnse immigranten verbonden in de smeltkroes van Buenos Aires, met de havenstad zelf als bezield personage. Ook klinkt het prachtig Ave Maria, eveneens van Piazzolla. Opzewepende vuurdansen en ontroerende liefdesliederen van o.a Manuel de Falla en Heitor Villa-Lobos roepen beelden op van passievolle rituelen, net als de carnavalito die tijdens festivals wordt gedanst. Ook speelt het trio eigen werk, gecomponeerd op de thema’s van overgave en feest.

Terug

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.