Naardense vaardagen

 

haven01
Naardense vaardagen

Met deze activiteit wil de Vereniging Vestingstad een extra dimensie geven aan Open Monumentendag en tracht daarmede aandacht gevestigd te houden op de realisatie van een Historische Haven in de Nieuwe Haven van de Vesting Naarden.

boten 3

 

De Naardense Vaardagen vinden dit jaar plaats van maandag 3  tot en met maandag 10 september 2018

De aanvaardagen zijn maandag 3e , woensdag de 5e en zaterdag de 8e september.  Op maandag en woensdag gaan de schepen vanaf 15.00 uur en op zaterdag vanaf 13.00 uur door de Keetpoortsluis te Muiden richting de Vesting Naarden.

zaterdagmiddag en de zondag (Open Monumentendag) zijn de schepen te bewonderen in de Nieuwe Haven. Op zondag zal om 14.00 uur de admiraal de schepen inspecteren en de schippers zullen hem groeten. Deelnemende schippers en bemanning krijgen ’s avonds een schippersmaaltijd aangeboden.

Op monumentendag (9 september) worden weer een aantal nautische ambachten gedemonstreerd en zal de palingroker weer voor de inwendige mens zorgen. Het shantykoor Het Ruime Sop zal met hun zeemansliederen en smartlappen het water en vele harten in beweging krijgen. Veldsmeden demonstreren op open vuren hoe metaal in allerlei vormen gesmeed kan worden en aan een rijdende kraam (scooter) kan koffie gedronken worden. Schippers tonen met trots het uiterlijk, doch op verzoek ook het innerlijk van hun schepen.

Op maandag de 10e september de officiële afvaart van de schepen, welke om 10.00 start in de Nieuwe Haven. Ook op die tocht zijn opstappers na aanmelding welkom.

boten 4

boten 1       boten 2Oude ambachten op de kade van de Kooltjesbuurt.

Contact: Peter Senf, Email: info@verenigingvestingstad.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.