Jan Schimmel benoemd tot Erelid

Op 3 april j.l. werd het Bestuur van de Vereniging geïnformeerd door Jan Schimmel, dat het rondleiden van bezoekers door de Vesting te belastend voor hem wordt.

Sinds 1988 heeft Jan zich ingezet als gids voor de Vereniging en dat vrijwilligerswerk heeft hij met veel plezier en graag gedaan. Helaas is het nu zover, dat hij op 84 jarige leeftijd,  zijn inzet met weemoed zal beëindigen.

Het bestuur is zeer erkentelijk voor de bijna 30 jaar belangeloze inzet voor de Vereniging. Daartoe is hij benoemd tot Erelid van de Vereniging Vestingstad.

Op deze wijze willen we benadrukken, dat er grote waardering was en is voor al het werk wat Jan heeft verzet voor de Vesting Naarden. Hierbij denkt het bestuur ook terug aan de beginperiode, waarin Jan samen met de heer Martin Pauw  uitgebreid een handboek op papier heeft gezet, wat door nieuwe gidsen nog steeds gebruikt word als “bijbel“ voor rondleiders.

In de oorkonde bedanken wij Jan Schimmel voor zijn decennialange en tomeloze inzet voor het rondleiden van groepen bezoekers, die hij immer wist te boeien met zijn brede cultuurhistorische kennis.

Jan krijgt met zijn vrouw Frieda een diner aangeboden in een restaurant in de Vesting naar keuze en een gratis rondvaart bij Vestingvaart.

Op 18 april is de oorkonde aan Jan Schimmel overhandigd door Ed Boshuyzen (coördinator stadsgidsen) en Peter Senf (voorzitter)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.